Programfestet bedre kapitaltilgang for gründere

16. april 2013

Venstre programfestet en ordning for bedre kapitaltilgang for de mest lovende ambisiøse gründerne da de gikk inn for ordningen om forhåndskvalifiserte investorer på landsmøtet i helgen. Partiet vil jobbe for å realisere tiltaket i løpet av den neste fireårsperioden.

Bilde: Venstre

Den vedtatte ordningen giren vridning av offentlig finansiell støtte for vekstselskaper; fra stipendordninger til investeringer fra sterkt risikoavlastede kvalifiserte investorer. Dette gjøres for å bedre de finansielle forholdene for de beste ambisiøse vekstselskapene.

Ordningen skal fungere ved at inntil to år gamle oppstartsselskaper som blir investert i av prekvalifiserte investorer vil motta et offentlig stipend lik 100 % av investert beløp mellom 0,7 og 1,5 millioner kroner. Dette skal gjøre at investorene får en avlastning av den høye risikoen de tar i en slik fase, og selskapet får en god kapitalbase å jobbe med.

Gründerselskapene får lettere tilgang til kapital tidlig, og i tilegg kommer mange fordeler ved å ha investorer på lag så tidlig – som deres kompetanse, nettverk og det at det blir lettere å hente kapital i neste runde.

Kommentering er avsluttet for dette innlegget.